Úton a jövő iskolája Felé!
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola

Kedvezményezett neve

Kiskőrösi Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

EFOP-4.1.2-17-2017-00016

Projekt címe

„Úton a jövő iskolája felé! Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A szerződött támogatás összege (Ft)

596.696.158,- Ft

A projekt tartalmának bemutatása

A Kiskőrösi Tankerületi Központ nagyszabású, 596.696.158 forint értékű infrastrukturális fejlesztést hajtott végre európai uniós forrásból a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola ás Alapfokú Művészeti Iskolában.

 

A projekt célja egy korszerű, a 21. század követelményeinek megfelelő, tanulóbarát, a természettudományos és technika tárgyak tanítását segítő oktatási környezet kialakítása, valamint a mindennapos testnevelés lehetőségeinek szélesítése volt.

 

A beruházás keretében az iskola egy új kétszintes épületszárnnyal bővült, ahol egy komplex természettudományi laborcentrum kapott helyet a hozzá tartozó kiszolgáló helységek. Ez a szárny ad otthont a fiú és lány technikatermeknek, és ebben az épületrészben kerültek kialakításra az új öltözők is a szükséges vizesblokkal együtt. Lift beépítésével megvalósult az intézmény teljes körű akadálymentesítése. Az iskolaépület egy másik szárnyához épült a 400 m2-es közösségi tér könyvtári olvasósarokkal. Az ingatlan udvarán egy 90 m2-es szabadidőpark került kialakításra, sulifitnesz eszközökkel és kültéri játékokkal felszerelve.

 

A pályázat keretében lehetőség nyílt jelentős eszközbeszerzésre is, mintegy 31,4 millió forint értékben. Az új taneszközök, informatikai eszközök, barkács, konyhai és sporteszközök, valamint a megújult bútorzat az oktatás színvonalának növelését szolgálják.

A beruházás által korszerű oktatási-nevelési környezet jött létre az Intézményben, amely hozzájárul az oktatási minőség javításához, az oktatási egyenlőtlenségek és végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez, a túlzsúfoltság csökkentéséhez.

A projekt megkezdésének dátuma

2017. október 1.

A projekt tényleges befejezési dátuma

2021. szeptember 16.