A Balassagyarmati Tankerületi Központ intézményei „különleges” eszközökkel gazdagodtak

A Balassagyarmati Tankerületi Központ a fenntartásában lévő intézmények számára a szakmai munka támogatására drónokat szerzett be saját forrásból. Tizenegy intézmény tanulói használhatják ezeket az eszközöket tanórán és tanórán kívül, ezzel is színesítve az iskolai foglalkozásokat.

A már beszerzett drónok képesek kamerázni, fotózni, lebegni, GPS alapon tájékozódni, élőképet is tudnak közvetíteni.  Akár 30 percet is képesek fennmaradni a levegőben.
Könnyen használhatóak, biztonságosra tervezettek, és tökéletesek arra, hogy a tanulók szinte közvetlenül is átélhessék a madártávlatból tapasztalható látvány élményét, speciális kamerájukkal lenyűgöző, nagy felbontású felvételeket készítsenek. 

A mai modern, digitális világunkban ez a drón tökéletes kreatív eszköz a napi kalandokhoz, legyen szó akár a mindennapi világ megtekintéséről egy új perspektívából, vagy hihetetlen látvány rögzítéséről. Több olyan technológiával rendelkezik, ami a biztonságot szolgálja (segít elkerülni a drónpilótáknak a tiltott területeket, segít megvédeni az érzékeny helyszíneket és automatikus visszatérést biztosít az indulási pontra).
A Wi-Fi jelátvitel stabil irányítást és HD élő közvetítést biztosít a tiszta, magabiztos repülési élményért. A GPS vevőegységek és a lefelé néző vizuális érzékelők felismerik a földet a drón alatt, lehetővé téve a precíz lebegést, a stabil repülést, és a pontos leszállást.

Innovatív pedagógusaink a gyerekekkel együtt, egyszerre fedezik fel a drónok adta lehetőségeket.
Reméljük, hogy tanulóink szívesen használják majd ezeket az eszközöket, elsajátítják kezelésüket, és ezt majd különböző ügyességi versenyeken másoknak is megmutatják.