Az Újtikos- Tiszagyulaháza Általános Iskola 8. a osztályos tanulója, Zilahi Petra nyert korosztályában

Zilahi Petra, a DUE Médiahálózat 2024. évi Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán "Az Év Diákújságírója 2024" kategóriában korosztályában I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Séra Andrea. 

Zilahi Petra az év diákújságírója

Petra szívesen olvas, szerepel és konferál iskolai rendezvényeken, már gyermekként is nagyon fontosnak tartja a szép tiszta beszédet, érdekli a média világa. Azért, hogy céljait,  álmait egyszer elérje, szorgalmasan tanul, plusz feladatként vállalta, hogy a magyarórákon kívül alaposabban megismerkedik a média világával.

Szakmabeliek és diákok által készített interjúkat, cikkeket olvasott, Budapestre is elutazott, hogy személyesen találkozhasson Barabás Évával, a közismert műsorvezetővel. Évit, hasonlóan Petrához, szintén vidéken, gyermekként kezdte érdekelni a média világa. Petra vele készített interjút, a tavaszi szünetét is a feladat elvégzésére áldozta. Kitartó és kitűnő munkájának köszönhetően – a szakmai zsűri úgy ítélte meg, hogy a korosztályában, az általános iskolás gyerekek között ő kapja meg „Az Év Diákújságírója 2024” címet. 

A díjat Budapesten a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon adta át Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke május 24-én.