Zongorákat avattak a Balassagyarmati Tankerületi Központ intézményeiben

Publikálva: 2017. december 22.

Új hangszereket kaptak az iskolák

A zene egy nagy ajándék az emberiség számára. "A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza”- vallotta Kodály Zoltán.

A zene fontosságának elismerését látjuk abból is, hogy a Kormány Kodály Zoltán, a XX. század világszerte ismert zeneszerzője, zenetudósa és zenepedagógusa születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából meghirdette a Kodály Programot, és kormányhatározatban döntött arról, hogy a Kodály Program keretében 2017. évben minden Tankerületi Központ számára pianínó hangszer beszerzésére 2 millió forint forrást biztosít.A Balassagyarmati Tankerületi Központ a két akusztikus pianínó egyikét a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola részére, a másikat a Berceli Széchenyi István Általános Iskola részére vásárolta meg. A Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola számára pedig egy elektromos zongora került beszerzésre. Az érintett intézmények ünnepélyes keretek között, színvonalas műsorok kíséretében vették birtokba az új hangszereket.

Nagyné Barna Orsolya tankerületi központ igazgató avatóbeszédében Kodály Zoltán gondolataival mutatott rá a zene jelentőségére: „Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”

Menü

Navigáció