„A Székesfehérvári Tankerületi Központ köznevelési intézményeinek elektromos rendszer megújítása”

Publikálva: 2023. április 20.

Az EFOP-4.1.12-22 kódszámú, "Az állami fenntartású köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása" című felhívás keretében a Székesfehérvári Tankerületi Központ támogatást nyert 5 intézménye elektromos rendszerének megújítására.
„A Székesfehérvári Tankerületi Központ köznevelési intézményeinek elektromos rendszer megújítása”

 

A Székesfehérvári Tankerületi Központ az EFOP–4.1.12-22kódszámú, „Az állami fenntartású köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása” című felhívás keretében támogatást nyert 5 intézményének elektromos rendszer megújítására.

Projekt azonosító: EFOP-4.1.12-22-2023-00017

Támogatási összeg: 246.766.504,-Ft

Támogatási összeg mértéke: 100%

A projekt fő célkitűzése, hogy a köznevelésnek helyet adó intézmények elektromos hálózatának megújítása, üzembiztonságossá tétele hatékonyan járuljon hozzá a korszerű tanulási környezet kialakításához, ami alapja az adott intézmény eredményességének növelésének, így hozzájárulva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való egyenlő hozzáféréshez és a korai iskolaelhagyás csökkentéséhez.

A megújított elektromos hálózat hozzájárul az energiahatékonysági fejlesztések megvalósításához, mivel a korszerű hálózatban minimalizálható a hálózati veszteség, így a csökkenő energiafelhasználás aktívan hozzájárul a karbonsemlegesség eléréshez.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézményekben, azon belül a projekt által érintett 

• Dr. Kovács Pál Általános Iskola

• Kislángi Tamási Áron Általános Iskola

• Lepsényi Fekete István Általános Iskola

• Dr. Kovács Pál Általános Iskola Mezőkomáromi Tagintézménye

• Mezőszentgyörgyi Eötvös Károly Általános Iskola

intézmények esetében is a következő időszakban jelentős digitális infrastruktúra-fejlesztés valósul meg. Ennek során a korábbinál lényegesen több digitális eszköz lesz napi szinten, akár párhuzamosan is használatban, ami korábban nem jelentkező kihívást jelent az iskolák elektromos hálózatainak megbízható működésére.

 

Projekt időtartam: 2023február 15. – 2023augusztus 31.

Menü

Navigáció