Vidám faldekoráció a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolában

Publikálva: 2020. május 18.

Vidám faldekoráció teszi otthonossá a belső tereket a pályázati forrásból megszépült Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolában

A Bajai Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően az elmúlt időszakban kívül-belül megszépült a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola. Az EFOP-4.1.2 pályázat keretében az iskola mintegy félmilliárd forint támogatási összegből megújult, és egy új épületrésszel bővült. Az új szinten többek között szaktantermek, korszerű nyelvi labor, fejlesztő terem, könyvtár és közösségi tér került kialakításra.

A fejlesztést és az iskola otthonosabbá tételét szolgáló falfestést május első hetében az ötletgazda, dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is megtekintette. A bejárást követően az államtitkár is elhelyezte kézjegyét a falakon, dr. Filvig Géza polgármesterrel, Sárosi Magdolna tankerületi igazgatóval és az intézmény vezetőségével együtt néhány ecsetvonással ő is hozzájárult a készülő alkotáshoz. 

Színes, melegséget és vidám hangulatot árasztó falak várják a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola diákjait az új tanévben. A nyarat és a tengert idéző faldekoráció Misurda Ágnes és Hodosán Marica keze munkáját dicsérik. A dekoráció a gyerekek és az intézményben dolgozó pedagógusok ötletei alapján készült, azonban az alkotók saját elképzeléseiket is megjelentetik a falakon.

Nagyon fontosnak tartják a művészek, hogy olyan motívumok is kerüljenek az iskolai terekbe, amelyek a magyarságtudatot erősítik a gyerekekben, így munkáikban mindig megjelenik valamilyen az adott tájra, illetve hazánkra jellemző motívum, versrészlet, vagy inspiráló gondolat. 

Menü

Navigáció