EFOP-4.1.2-17-2017-00111

Publikálva: 2018. április 17.

,,Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében-Jászapáti”

Jászberény Tankerületi Központ

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A XXI. századi oktató-nevelő munka elvárásainak megfelelő iskolát alakít ki a Jászberényi Tankerületi Központ. Az EFOP-4.1.2-17-2017-00111 azonosító számú, ,, Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében-Jászapáti” című projekt keretében felújítják a Kórház Iskolaként ismert, Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Petőfi Sándor úti egységét, amelynek ünnepélyes megnyitóját 2018. március 22-én rendezték meg a volt Járásbíróság épületében. A 632.977.000 Forint összköltségű, a magyar állam és az európai unióközös finanszírozásában megvalósuló projekt célja a köznevelési intézmény infrastrukturális fejlesztése mellett a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás feltételeinek a biztosítása.

Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgató helyettese tájékoztatott a támogatási szerződés aláírásáig elvégzett feladatokról. Ismertette továbbá, hogy az új köznevelési intézményben 10 db tanterem: 7 általános, 2 db informatikai eszközökkel ellátott szaktanterem, 1 db természettudományos szaktanterem, 1 db fejlesztő szoba, 1 db, az alapfokú művészeti oktatás megvalósítására alkalmas csoportszoba és 1 db tevékenységközpontú foglalkoztató szoba kerül kialakításra. A termek felszerelése a korszerű pedagógiai módszerekhez igazodik. A fejlesztés a tervek szerint 2019. december 31-ig megvalósul. Az eseményen részt vett Pócs János országgyűlési képviselő is.

 

 

A kedvezményezett neve:

Jászberényi Tankerületi Központ

A projekt címe:

„Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében-Jászapáti,,

A szerződött támogatási összeg:

632.977.000 Ft

A támogatás mértéke:

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az elnyert pályázat célja, hogy Jászberényi Tankerületi Központ által fenntartott, a Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Petőfi Sándor úti korszerűtlen, jelenlegi tanulói létszámhoz viszonyítva szűkössé vált feladatellátási helye helyett egy tágasabb, a XXI. század oktató-nevelő munkájának elvárásaihoz igazodó épület kerüljön felújításra a volt Járásbíróság épületében.

A projekt azonosító száma:

EFOP-4.1.2-17-2017-00111

A kedvezményezett neve:

Jászberényi Tankerületi Központ

További információk: http://altisk-jaszapati.jbtk.hu/

 

Menü

Navigáció