Új tornacsarnokot és könyvtárat kapnak a vésztői diákok

Publikálva: 2017. szeptember 16.

14 településen 16 sikeres pályázatával, összesen csaknem hárommilliárd forint értékű támogatást fordíthat iskolái fejlesztésére a Gyulai Tankerületi Központ – jelentette be Teleki-Szávai Krisztina, a tankerület igazgatója. A vésztői fejlesztésekről szeptember 12-én helyszíni sajtótájékoztató keretében számolt be, amelyen részt vett dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője, dr. Mokán István, a település polgármestere, valamint Tölcsér Jánosné, az iskola igazgatója.

A vésztői sajtótájékoztatón. Képünkön (balról jobbra) dr. Kovács József, Teleki-Szávai Krisztina és Molnár Sándor. Fotó: Gyulai Tankerületi Központ - Oláh Szabolcs

A Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 794 millió forintból összesen 1268,5 m2 terület újul meg, illetve épül föl – hangzott el a vésztői intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Teleki-Szávai Krisztina beszédéből kiderült: a fejlesztés keretében a vésztői iskolában új tornacsarnok épül, továbbá biológia-szertár, nyelvi labor, iskolapszichológusi szoba, társadalomtudományi és művészettudományi szaktanterem, iskolai könyvtár, teakonyha, személyzeti öltöző, alkalmazotti mosdó-zuhanyzó, valamint külső és belső közösségi terek kialakítása valósulhat meg. Ezen kívül korszerűvé válik az intézmény elektromos hálózata és fűtése. A fejlesztés eredményét körülbelül 420 tanuló élvezheti Vésztőn.

Egy település életében minden olyan fejlesztés lényeges, amely a köznevelést, a közoktatást érinti. Az idei év a siker éve – fogalmazott Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere, aki örömmel számolt be az új tornacsarnokon túl egy tanuszoda létesítéséről is, valamint az önkormányzat által beadott 760 millió forintos pályázatról, amelynek célja, hogy az iskolai tornacsarnokhoz építve egy sportkomplexumot hozzanak létre Vésztőn.

Dr. Kovács József hangsúlyozta, a fejlesztéshez szükséges kormányzati támogatás elnyerése a tankerületi központ, a településvezetés és a helyi képviselő-testület komoly együttműködésének sikere, majd hozzátette: a közeljövőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében is több beruházás várható Vésztőn.

A Gyulai Tankerületi Központ nyertes pályázatai 100%-os támogatásúak, a projekt munkálatai tervezetten 2019 októberéig fejeződnek be.

Menü

Navigáció