Több mint 400 kisdiák járhatott úszni

Publikálva: 2023. november 28.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ az idei tanévben a 3. és 4. évfolyamosok számára szervezi meg az úszásoktatást

A 2019-ben átadott Révész László Tanuszoda jó lehetőséget teremt arra, hogy a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenttartásában lévő iskolák tanulói szervezett keretek között, profi oktatók segítségével sajátítsák el az úszás alapjait.

Ha a gyermek kis korban megtanul otthonosan mozogni a vízben, kialakul a vízbiztonsága, akkor nem kell attól tartani, hogy pl. osztálykirándulás  alkalmával vagy egy családi nyaraláson valami baj történik. Az úszás az egyik legegészségesebb természetes mozgásforma, rengeteg előnye van, pl. a sok ülés okozta helytelen testtartás javításában is segít, az úszással javul a gyermekek állóképessége, és fejlődik az immunrendszere. Szakemberek szerint az úszás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg, valamint a szellemi teljesítményt is fokozza.

A vízbiztonságot és az úszás alapjait tanulhatták meg azok az alsós diákok, akik a Balassagyarmati Tankerületi Központ segítségével az őszi úszásoktatásba bekapcsolódhattak. A fenntartó Tankerületi Központ fontosnak tartja, hogy a köznevelési intézmények tanulói megismerkedjenek az úszás alapjaival, és magabiztos tudást szerezzenek ebben a mozgásformában. 

Ebben a félévben 2023. szeptember 11. és november 20. között szervezte meg a Tankerületi Központ hat iskola 3. és 4. évfolyamosai számára az oktatást a balassagyarmati Révész László Tanuszodában. Az úszásoktatás minden költségét a Balassagyarmati Tankerületi Központ saját költségvetéséből finanszírozta, sem a belépőjegyek, sem az oktatók, sem az utaztatás költségei nem terhelték a szülőket. 

A Kiss Árpád Általános Iskola, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola, a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola, a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola, a Magyarnándori Általános Iskola, és a Szügyi Madách Imre Általános Iskola 407 diákja vett részt. A befejeződött őszi, kilenchetes turnusról a diákok és a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület úszásoktatói is pozitívan számoltak be. A gyerekek szívesen vettek részt az órákon, és valamennyien magabiztosan mozognak már a mélyvízben is.

A Magyar Úszó Szövetség az óvodások és az 1. és 2. évfolyamos általános iskolások számára hirdette meg az Úszó Nemzet Programot, amelybe a Balassagyarmat környéki intézmények ebben a tanévben kapcsolódtak be. Ehhez a programhoz is szorosan kapcsolódik a Tankerületi Központ által szervezett úszásoktatás, amely tavasszal folytatódik újabb iskolák részvételével.

Menü

Navigáció