Széchenyi 2020 - EFOP-4.1.2-17-2017-00010

Bácsalmási Körzeti Általános Iskola fejlesztése

Kedvezményezett neve Bajai Tankerületi Központ
Projekt azonosító száma EFOP-4.1.2-17-2017-00010
Projekt címe Bácsalmási Körzeti Általános Iskola fejlesztése
A szerződött támogatás mértéke (%) 100%
A projekt tartalmának bemutatása

A Bajai Tankerületi Központ 1,045 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósított meg nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést Bácsalmáson és Madarason, meglévő közoktatási feladatellátási helyszínein, a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (6430 Bácsalmás, Szent János utca 26. és Rákóczi Ferenc utca 27.) illetve a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Madarasi Petőfi Sándor Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája székhelyén (6456 Madaras, Nagyboldogasszony utca 1.). A fejlesztés célja a minőségi és befogadó oktatási környezet; a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek, valamint a mindennapos testnevelés lehetőségeinek megteremtése és szélesítése, illetve a költséghatékony üzemeltetés biztosítása.

 A projekt magába foglalja a meglévő intézmények korszerűsítését, átalakítását, a működéshez szükséges eszközök beszerzését, illetve egyéb járulékos beruházási elemeket.

A beruházás keretében a Rákóczi utcai kétszintes épület (felső tagozat) teljeskörű felújítása valósult meg, valamint egy új, 460 m2-es tornaterem létesült.

Felújítási elemek: tantermek és folyosók felújítása, burkolatcserék, teljes belső festés, belső nyílászárók cseréje, tornaszoba felújítása, vizesblokkok felújítása, világítási és fűtési rendszer korszerűsítés, tetőfelújítás, homlokzatok festése, projektarányos akadálymentesítés, rekortán burkolatú sportpálya kialakítása.

A Szent János utcai kétszintes épület (alsó tagozat) teljeskörű felújítása a következő felújítási elemeket tartalmazza: tantermek és folyosók felújítása, burkolatcserék, teljes belső festés, belső nyílászárók cseréje, tornaterem felújítása, vizesblokkok felújítása, világítási és fűtési rendszer korszerűsítés, homlokzatok festése, projektarányos akadálymentesítés, rekortán burkolatú sportpálya kialakítása.

Madarason a Nagyboldogasszony utcai iskola tornaterméhez kapcsolódó öltözők, zuhanyzók és illemhelyiségei újultak meg, illetve a sportudvaron kialakításra kerül egy rekortán burkolatú röplabdapálya.

A beruházás révén mintegy 630 tanuló folytathatja tanulmányait a megszépült, korszerű épületben. A pedagógusok 21. századi körülmények között, inspiráló környezetben nevelhetik, oktathatják a jövő nemzedékét. A fejlesztés mindenki számára biztosítja a minőségi oktatáshoz való hozzáférés lehetőségét, hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez.

A projekt megkezdésének dátuma 2017. október 1.
A projekt befejezésének dátuma 2020. október 31.
Vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 1 044 663 303 Ft

Menü

Navigáció