Széchenyi 2020 - EFOP-4.1.2-17-2017-00008

Bácskai Általános Iskola fejlesztése

Kedvezményezett neve Bajai Tankerületi Központ
Projekt azonosító száma EFOP-4.1.2-17-2017-00008
Projekt címe Bácskai Általános Iskola fejlesztése
A szerződött támogatás mértéke (%) 100%
A projekt tartalmának bemutatása

A Bajai Tankerületi Központ 683 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósított meg nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést a Bácskai Általános Iskola székhelyén (6453 Bácsbokod, Hősök tere 3.) és három tagintézményében (6451 Tataháza, Rákóczi u. 33.; 6455 Katymár Szent István király u. 33.; 6454 Bácsborsód, Szabadság tér 10-12.) A fejlesztés célja a minőségi és befogadó oktatási környezet; a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek, valamint a mindennapos testnevelés lehetőségeinek megteremtése és szélesítése, illetve a költséghatékony üzemeltetés biztosítása.

A projekt magába foglalja a meglévő intézmények korszerűsítését, átalakítását, az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzését, illetve egyéb járulékos beruházási elemeket.

Bácsbokodon, a székhely intézményben átfogó felújítás történt, amely érinti a tetőszerkezetet (szerkezetjavítás, héjazatcsere), a padlásfödém hőszigetelését, az osztálytermek és folyosók felújítását, belső fal- és padlóburkolatok megújítását, a vizesblokkok felújítását és a teljes épületgépészetet. Az épületben művészeti előadóterem, nyelvi labor és több korszerű szaktanterem került kialakításra. Az udvaron egy rekortán burkolatú sportpálya és fitnesz park létesült. A kornak megfelelő infrastruktúrát az új informatikai eszközök, az új bútorok és taneszközök beszerzése biztosítja.

Tataházán az iskola homlokzati hőszigetelése, padlásfödém hőszigetelés, vizesblokk felújítás, külső nyílászáró csere, valamint tantermi parkettacsere valósult meg.

Bácsborsódon részleges homlokzati nyílászáró- és beltéri ajtócsere, valamint fűtéskorszerűsítés történt.


Katymáron az iskola udvar felőli külső homlokzata újult meg.


A projektben érintett iskolák sportudvarain távolugró egység létesült, valamint eszközfejlesztés és projektarányos akadálymentesítés valósult meg.


A beruházás révén mintegy 430 tanuló folytathatja tanulmányait a megszépült, korszerű épületekben. A pedagógusok 21. századi körülmények között, inspiráló környezetben nevelhetik, oktathatják a jövő nemzedékét. A fejlesztés mindenki számára biztosítja a minőségi oktatáshoz való hozzáférés lehetőségét, hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez.

A projekt megkezdésének dátuma 2017. október 1.
A projekt befejezésének dátuma 2020. október 31.
Vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 683 011 785 Ft

Menü

Navigáció