Sajtóközlemény – Kezdetét vette a Jászságban az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése aa jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskolában

Publikálva: 2018. január 12.

Uniós és hazai társfinanszírozásból valósul meg a jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a mindennapos testneveléshez szükséges fejlesztések, a természettudományos tárgyak oktatását fejlesztő eszközök beszerzése, a nyelvoktatáshoz szükséges eszközfejlesztés, illetve a sportudvar felújítása, korszerűsítése.

A Jászberényi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.3-17-2017-00324 azonosító számú pályázat keretében tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 29.000.000 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A tervezett munkálatok előreláthatólag 2018. október 31-ig befejeződnek.

 

A projekt célja a sportudvar felújítása és korszerűsítése, melynek keretében az iskola udvarán műfüves labdarúgó pálya kerül kialakítása. A sportpályához eszközök, berendezési tárgyak és bútorok beszerzésére is megvalósul.  A nevelési-oktatási tevékenység megvalósításához használt termek, oktatási termek és az azok elérését szolgáló folyosók, közlekedők felújítása, valamint a termek elavult bútorainak cseréjére is sor kerül. A természettudományos tárgyak oktatását segítő továbbá, nyelvoktatáshoz szükséges eszközök beszerzése.

Menü

Navigáció