Sajtóközlemény – Kezdetét vette a Jászságban az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban

Publikálva: 2018. január 12.

Uniós és hazai társfinanszírozásból valósul meg a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium természettudományos szaktantermet kiszolgáló szertár, mellékhelyiségek, orvosi szoba, sportudvar, tornaterem, iskolai könyvtár felújítása, korszerűsítése.

A Jászberényi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.3-17-2017-00336 azonosító számú pályázat keretében tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 50.123.520 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A tervezett munkálatok előreláthatólag 2018. október 31-ig befejeződnek.

A projekt célja a tudományos szaktantermet kiszolgáló szertár padlóburkolatának cseréje, korszerű nyílászárók beépítése, radiátorok cseréje, diszperziós festés. A mellékhelyiségek felújítása során hideg- és melegburkolatok cseréje, korszerű fa- és műanyag szerkezetek elhelyezése, diszperziós festés, vizes blokkok, épületgépészeti szerelvények, berendezések, radiátorok elhelyezése valósul meg. A sportudvar, tornaterem fejlesztése során korszerű nyílászárók beépítése, útburkolatalap és makadámburkolat valamint betonpálya-burkolat készítése történik, illetve szabadtéri fitnesz eszközök kihelyezése kész elemekből. Az iskolai könyvtár belső felújítása során padlóburkolatok és nyílászárók cseréje, diszperziós festés, lapradiátorok cseréje valósul meg. Az orvosi szoba esetében festési munkálatokra is lehetőség nyílik. Az oktatás színvonalának korszerűsítése céljából fizikai, kémiai eszközök, a mindennapos testnevelés fejlesztéséhez szükséges eszközök és a gépírás terem bútorzatának cseréje történik meg.

Menü

Navigáció