Sajtóközlemény EFOP-4.1.2.-17-2017-00005

Publikálva: 2018. szeptember 7.

Kezdetét vette a Berceli Széchenyi István Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

A Széchenyi 2020 program keretében a Balassagyarmati Tankerületi Központ sikeresen pályázott az „Iskola 2020” című EFOP-4.1.2 számú pályázati felhívásra. A vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Berceli Széchenyi István Általános Iskola a 21. századi követelményeknek megfelelő köznevelési intézménnyé válik.

A projekt címe: Iskolafejlesztés Bercelen
A támogatás összköltsége : 952 330 700 Ft
A támogatás mértéke : 100 %
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020. december 27.

Harminc köznevelési intézmény működtetői és fenntartói feladatait látja el a projekt Kedvezményezettje, azaz a Balassagyarmati Tankerületi Központ. A helyi igényeket és szociális környezetet figyelembe véve került kiválasztásra a Berceli Széchenyi István Általános Iskola, melynek bővítésére és fejlesztésére kerül sor.

A beruházásnak köszönhetően  220 férőhelyes infrastrukturális fejlesztés, illetve a nevelő-oktató munkát biztosító eszközök, fejlesztőeszközök, speciális, egy-egy tantárgyhoz kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósul.

Az elnyert pályázat elsődleges célja a minőségi nevelési-oktatási tevékenység megteremtése. Mit is jelent ez? A helyi igényekre alapozott fejlesztést, módszertani megújulást és az eszközök fejlesztését.  Azaz, a jelen kor elvárásainak megfelelő, korszerűen felszerelt tantermeket, szaktantermeket, szertárhelységeket, nyelvi labort, közösségi tereket, az alapfokú művészeti oktatáshoz szükséges termeket, illetve a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció biztosításához szükséges speciális termeket.

A megvalósított projekt része Bercelen egy felújított, bővített tornaterem és iskolaudvar, amely a tanulók mindennapos testnevelésének és a helyi közösség aktív sportolási lehetőségeinek is teret biztosít.

További információ kérhető:

Kormány Krisztián, projektmenedzser

Elérhetőség (aVXOknWMo32T0a3Jpc3p0aWFuLmtvcm1hbnlAZ21haWwuY29t +36 35 795 203)

Menü

Navigáció