Sajtóközlemény- EFOP-1.3.9-17-2017-00100 AZONOSÍTÓSZÁMÚ „EGYÜTT – VELETEK – ÉRTÜNK” CÍMŰ PROJEKT

Publikálva: 2019. december 3.

Pályázat azonosítószám: EFOP-1.3.9-17-2017-00100
Pályázati támogatás összege: 25 096 529 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt megvalósítás tervezett időtartama: 2018. szeptember 01-től 2020. november 29.

A Szolnoki Tankerületi Központ a címben említett felhívásra pályázatot nyújtott be:  „Együtt – Veletek – Értünk” címmel. Pályázatunk sikeres volt, az elnyert támogatás összege 25 096 529 Ft. A pályázat megvalósítása konzorciumi formában történik a Szolnoki Tankerületi Központ vezetésével. Konzorciumi partnereinkkel – a cserkeszőlői Hagyományőrző Szorgos Kezek Egyesülettel, a Cserkeszőlő és Vidéke Vadásztársasággal, a szelevényi Petőfi Horgász Egyesülettel és a Kunszentmártoni Fúvószenekari Közhasznú Alapítvánnyal – közös szervezésben és megvalósításban a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak és pedagógusainak bevonásával értékes programelemek gazdagítják a helyi együttműködések tárházát.

 

Pályázatunk kiemelt céljai és tervezett eredményei:

A projekt célja, hogy támogassa az iskola és a környék tanulóinak helyben maradását aktív és tudatos települési szerepvállalások kialakításával, valamint elősegítse a településen és a térségben működő civil szereplők és a családok munkájának összekapcsolását. Az iskola komplex funkciórendszerének fejlesztése abból a célból, hogy az iskolai időben az informális és nemformális tanulási módszerekkel megvalósuló, helyi együttműködéseken alapuló szervezett szabadidő-eltöltés keretében történő készség- és képességfejlesztés segítse a tanulási motiváció felkeltését és fenntartását, ezzel a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzését, a képzettségi szint javítását.

Kiemelt cél, hogy a tevékenységek legfőbb színtere, az iskola legyen, mint valódi közösségi tér, hiszen a tanulók az idejük nagy részét itt töltik, továbbá az iskola rendelkezik a tanulók és családjaik humán fejlesztéséhez szükséges humán erőforrással és megfelelő infrastruktúrával. Ez azt jelenti, hogy a tervezett helyi együttműködések olyan, a szabadidő-eltöltés keretében megjelenő gazdag és sokszínű lehetőséget kínálnak, amelyek folyamatos és dinamikus fejlődési lehetőséget biztosítanak a tanulók számára eredményesen kiegészítve a szervezett tanulási alkalmakat (tanórákat, szakköröket, a napközis tanulási időt, tanulószobát stb.).

 

A projekt megvalósítás tervezett időtartama: 2018. szeptember 01-től 2020. augusztus 31-ig.

Menü

Navigáció