Rendhagyó egészségnap a Dózsában

Publikálva: 2018. március 9.

A hagyományos programot ezúttal a Magyar Parasport Napjához kötötték

A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola minden évben megrendezi programokban bővelkedő „egészségnapját”. Idén február 23-án került megtartásra a rendezvény. 

Az intézményben a diákok több helyszínen vettek részt érdekes megmérettetéseken. Az alsósok „Játékos tudomány” elnevezésű interaktív kiállításon fejlesztették tudásukat, mindezt kiegészítve egészséges táplálkozási és folyadékfogyasztási ismeretekkel. A legkisebbek az egészséges életmódról hallottakat örökítették meg rajzban. 

 Az idei egészségnap érdekessége, hogy a sportos programokat a Magyar Parasport Napjához kötötték. Az intézmény diákjai, pedagógusai egyaránt bekapcsolódtak a hazai fogyatékos személyek sportjának és a sportolók megünneplésébe.  Az osztályok elsősorban testnevelésórákon próbálták ki a parasportágakat. A tornatermek megteltek, s míg az alsósok bekötött szemmel, összekötött végtagokkal küzdötték le az akadályokat, addig a felsősök az ülőröplabdát, a csörgőfocit és a nehezített akadálypályát próbálhatták ki.  

Osztályfőnöki órákon levetítették „A lehetetlen határán” című öt magyar paralimpiai bajnokot bemutató dokumentumfilmet, majd a felsősök beszélgettek tanáraikkal a fogyatékosságokról és a látottakról.  

A délelőttöt egy fogyatékkal élő sportolóval való beszélgetés tette emlékezetessé. Elfogadta az intézmény meghívását Karvai Sándor, aki születése óta vak. Az előadása során levetített egy dokumentumfilmet, melyben motorral megy egy kört (4400 métert) a Hungaroringen, és ezzel Guiness rekordot állított fel.  Karvai Sándor a film után néhány érdekességet is elárult a vak emberek életéről, az eddigi fantasztikus rekordjairól, valamint jövőbeni céljairól. Tabuk nélkül válaszolt a gyerekek kérdéseire, s kísérletekkel is kipróbáltatta velük a vak emberek életét.

Az idei egészségnapon résztvevők különleges élményekkel gazdagodtak a programok során.

Menü

Navigáció