Pedagógusnap a Balassagyarmati Tankerületi Központban

Publikálva: 2018. június 7.

Elismerés és köszönet a lelkiismeretes munkáért

„A világon mindenkinek hinnie kell abban, hogy képes valami olyasmit nyújtani, amit a világ nélküle nem kapna meg.” (Gilbert Keith Chesterton)

A Balassagyarmati Tankerületi Központ idén is színvonalas műsorokkal tarkított ünnepségen köszöntötte a pedagógus kollégákat pedagógusnap alkalmából.

Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató asszony köszöntő beszédében kiemelte, hogy a tanítók és tanárok legnagyobb feladata a szeretettel szeretetre nevelés, a tudás átadása, a tudásvágy felébresztése és a személyes példaadás. Egy jókor, jól megfogalmazott mondat, cselekedet, egy mosoly, ölelés, őszinte érdeklődés, meghallgatás a gyermekre életre szóló hatást gyakorolhat. A pedagógusok munkájának gyümölcse sokszor évek múlva érik be, akkor, amikor a csetlő-botló kisgyermekből határozott, magabiztos felnőtt lesz. A pedagógusnak óriási a felelőssége. Böjte Csaba gondolatait idézve elmondta, hogy a gyermek egy „csomag”, amelybe kincseket rejtettek el. A pedagógusok feladata, hogy kibontsák ezt a csomagot, azaz segítsenek a gyermeknek, hogy a benne rejlő értékek kibontakozhassanak, felszínre kerülhessenek.

Igazgató asszony – június 4. alkalmából – utalt arra is, hogy nagyon fontos, hogy a jövő nemzedéke megismerje nemzeti, népi kultúránk értékeit, hagyományait, és kialakuljon , illetve erősödjön bennük a közösséghez tartozás, a hazaszeretet érzése.

Az ünnepségen átadásra kerültek a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek, illetve 38 pedagógus munkáját emelték ki, akik a 2017-18-as tanévben intézményükben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak tehetséggondozás, felzárkóztatás és közösségi élet területein. Az elismeréseket Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató asszony mellett Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere és Mohácsi László, a tankerületi központ szakmai igazgatóhelyettese adta át.

Az ünnepséget tarkító műsorokban a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola növendékei szerepeltek hangszeres produkciókkal, az Andi Színjátszósai Társulat pedig musical-összeállítást mutatott be.

Menü

Navigáció