Négy gyulai iskolát újít fel a Gyulai Tankerületi Központ

Publikálva: 2017. szeptember 17.

Békés megyében 16 sikeres pályázatával, összesen csaknem hárommilliárd forint értékű támogatást fordíthat 14 iskola fejlesztésére a Gyulai Tankerületi Központ – tájékoztatta Teleki-Szávai Krisztina, a tankerület igazgatója a média képviselőit szeptember 12-én. A sajtótájékoztatón továbbá részt vett dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, valamint a helyi oktatási intézmények vezetői.

Sajtótájékoztató a Gyulai Tankerületi Központban. Képünkön (balról jobbra) dr. Kovács József, dr. Görgényi Ernő és Teleki-Szávai Krisztina. Fotó: Gyulai Tankerületi Központ - Oláh Szabolcs

A Gyulai Tankerületi Központ székhelyén négy gyulai intézmény fejlesztését ismertette a tankerületi igazgató. Teleki-Szávai Krisztina kifejtette, a Gyulai Implom József Általános Iskolába és annak 5. sz. általános és sportiskola tagintézményébe, valamint a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolába és annak Bay Zoltán általános iskola tagintézményébe összesen mintegy 208 milliós támogatás érkezik. A fejlesztések előreláthatólag csaknem 1500 tanulót és több mint 160 pedagógust érintenek Gyulán.

- Az, hogy ebben a városban ennyi fejlesztés megtörténhet, az alapvetően annak köszönhető, hogy egyetértésre tudnak jutni a politikai élet szereplői és a szakmai közösségek vezetői a döntések tartalmát illetően. És különösen fontos, hogy az oktatásügyben konszenzus legyen – mondta köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, majd az iskolákat érintő fejlesztéseket részletezte.

A beruházások során az Gyulai Implom József Általános Iskolában tornaszobát alakítanak ki, valamint gépészeti, villanyszerelési és építészeti fejlesztések történnek. Tagintézményében, az 5. sz. általános iskola és sportiskolában az elektromos hálózat és a gépészet-fűtés korszerűsítése, valamint álmennyezet-készítés, PVC padlóburkolat-csere és ablakcserék kerülnek előtérbe, továbbá megújulnak a vizesblokkok és a folyosói szekrények. A Dürer Albert Általános Iskolában általános belső felújítás, aláfalazás illetve szigetelés, festés, parkettacsere és a folyosóburkolat cseréje valósul meg. Tagintézményében, a Bay Zoltán általános iskolában az elektromos hálózat felújítását és festést terveznek, valamint kicserélik a parkettát, a folyosóburkolatot, és az ablakok egy részét. A két tagintézményben, a felújítási munkálatokon túl cél egy-egy teljesen felszerelt nyelvi labor létesítése is.

Dr. Kovács József a gyulai sajtótájékoztatón kifejtette: a 14 Békés megyei települést érintő fejlesztés többek között azért is rendkívül fontos, mert a megújuló oktatási intézmények segítenek a gyerekeknek abban, hogy azok családjaik közelében, saját településeiken járjanak általános iskolába.

A Gyulai Tankerületi Központ nyertes pályázatai 100%-os támogatásúak, a projekt munkálatai tervezetten 2018 októberéig fejeződnek be.

Menü

Navigáció