Mintegy 12000 m2 felület újul meg a dévaványai iskolában

Publikálva: 2017. október 5.

A Gyulai Tankerületi Központ, 16 sikeres pályázatával összesen hárommilliárd forint értékű támogatást fordíthat iskolái fejlesztésére. Teleki-Szávai Krisztina, a tankerület vezetője a dévaványai fejlesztésekről október 29-én, sajtótájékoztató keretében számolt be, amelyen részt vett Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője, Valánszki Róbert, Dévaványa város polgármestere, valamint Baloghné Berényi Erzsébet, a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Képünkön (balról jobbra) Valánszki Róbert, Teleki-Szávai Krisztina és Dankó Béla. Fotó: Gyulai Tankerületi Központ – Oláh Szabolcs

- A Dévaványát érintő, 375 millió forint összértékű fejlesztés során mintegy 11 760 m2 felület újul meg a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola négy helyszínén – ismertette a fejlesztés részleteit Teleki-Szávai Krisztina. - A székhely- illetve telephelyeken a tetők és födémek cseréjén illetve a napelemekkel kiegészülő fűtéskorszerűsítésen túl újjáépülnek a külső és belső sportlétesítmények, valamint a kulturális életterek is. A Gyöngy utcai helyszínen színpadi függönyrendszer és zenekari árok kerül kialakításra a színházteremben, az épületben tánc- és hangversenyteremmé avanzsálódik a régi moziterem. A fejlesztés kiegészül egy jelentősebb, 44,7 millió forint értékű eszközbeszerzéssel is. A beruházás előre láthatólag csaknem 500 gyermeket érint a településen.

Dankó Béla az oktatás általános átalakulásáról, a tankerületek létrejöttének előnyeiről beszélt, amelyeknek köszönhetően országos szinten kiegyenlíthetővé vált a kisebb települések állami iskoláinak finanszírozása. Majd hozzátette: a dévaványi iskola korszerűsítése az intézmény gazdaságosabb fenntartásán kívül azt is eredményezi, hogy a gyerekek a jövőben egészséges és esztétikus környezetben tanulhatnak.

Valánszki Róbert polgármester a pályázati eljárások tekintetében sikeres városnak nevezte Dévaványát, hiszen a közeljövőben összesen 861 millió – a gyomai útfelújítással együtt 1 milliárd 679 millió - forin támogatást élvezhet a település. Mint mondta, a tankerületi központ nyertes pályázata mérföldkő, amely biztosítja a helyi oktatás jövőjét Dévaványán.

A Gyulai Tankerületi Központ nyertes pályázatai 100%-os támogatásúak, a projekt munkálatai tervezetten 2019 októberéig fejeződnek be.

A Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola előtt. Fotó: Gyulai Tankerületi Központ – Oláh Szabolcs

Menü

Navigáció