Mi a pálya?” Pályaorientáció a Szolnoki Tankerületi Központban

Publikálva: 2018. október 11.

A Szolnoki Tankerületi Központ a Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében EFOP-3.2.5-17 kódszámú felhívás keretében az EFOP-3.2.5-17-2017-00038 azonosító számú „Mi a pálya?” Pályaorientáció a Szolnoki Tankerületi Központban c. projektjével 100 millió Ft. támogatásban részesült

                                           

Sajtóközlemény

A Szolnoki Tankerületi Központ a Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében EFOP-3.2.5-17 kódszámú felhívás keretében az EFOP-3.2.5-17-2017-00038 azonosító számú „Mi a pálya?” Pályaorientáció a Szolnoki Tankerületi Központban c. projektjével 100 millió Ft. támogatásban részesült.

A projekt 2017. november 01 - 2019. október 31-ig tart.

A projekt fő célja az iskolák pályaorientációs tevékenységéhez kapcsolódó, a tankerületi központ által felügyelt általános iskolák és gimnáziumok diákjai számára szervezett programok, rendezvények, és szolgáltatások megvalósítása az iskolákban - kiemelten figyelemmel az MTMI (matematika – természettudományok – műszaki - informatikai) területekre.

A projekt fejlesztő tevékenységei az általános iskolákban az 2-5 évfolyamon és a 6-7 évfolyamon jelennek meg, megalapozva azt a pályaválasztási döntést pályaorientációs információk, élmények nyújtásával, melyet a diákok 8. osztályban a középiskola választás során hoznak.

A pályaorientációs folyamat az alsó tagozatban és az 5. évfolyamon természettudományos élménypedagógiai foglalkozások alkalmával érzékenyíti a gyerekeket az MTMI területekre, és erre épülve a 6-7 évfolyamban tanórához kapcsolódó, tanrenden belül megvalósított pályaorientációs tevékenységek és tanórán kívüli önismereti és MTMI középiskolára felkészítő szakkörök formájában, valamint a tanórai pályaorientációs információkat kiegészítő saját élményt nyújtó céglátogatások és a Szakképzési Centrumok tanműhely-látogatások formájában teszik egésszé a kapott képet. A projekt tevékenységei a pályaválasztási döntésben érintett tanulók teljes körének elérését célozzák.

A projekt legfontosabb partnerei egyben a projekt célcsoportjai is: a Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő valamennyi általános iskola, gimnázium, egységes gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai módszertani intézmény általános iskolás tanulói, az érintett tanulók szülei, valamint a program keretében a célcsoporttal foglalkozó pedagógusok, a pedagógiai szakszolgálat pályaválasztással foglalkozó dolgozói. Együttműködő partnerek továbbá a megyében pályaválasztással foglalkozó más intézmények, illetve a projektbe bevont piaci szereplők.

A gimnáziumi résztvevők számára a Szolnoki Tankerület működési területén lévő főiskolai és egyetemi karok, melyeket az MTMI szakokhoz tartozó élmény-alkalmak kapcsán ismerik meg a gimnáziumi tanulók: részt vesznek Szolnokon a Kutatók Éjszakáján és a Tudományok Napja rendezvényein. A felsőoktatás szélesebb kínálatát az Educatio kiállításra utazva ismerhetik meg.

A sajtóközlemény pdf változata

Menü

Navigáció