MFP Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése – 2020 - 3120468589

Publikálva: 2021. október 28.

Tornaterem fejlesztés a Sávolyi Általános Iskolában

Kedvezményezett:                  Siófoki Tankerületi Központ

Projekt címe:                           Tornaterem fejlesztés a Sávolyi Általános

                                                 Iskolában

Projekt azonosító száma:        MFP Iskolai tornaterem, tornaszoba

                                                 fejlesztése – 2020; 3120468589

A támogatás összege:             20 003 083 Ft

Támogatás intenzitása:           100 %

Projekt megvalósítás ideje:     2021.01.01.-2021.08.31.

 

Megvalósítási helyszínek, bevont intézmények 

Sávolyi Általános Iskola

 

Projekt célja

A projekt célja a Sávolyi Általános Iskola tornatermének korszerűsítése, biztosítva a biztonságos, korszerű sportolási lehetőségeket a kistelepülés diákjai számára is.

 

Projekt részletes szakmai tartalma

A tornaterem világítása sem fényerő, sem fogyasztás, sem környezettudatosság szempontjából nem volt megfelelő. Ezért korszerű Led armatúra került kiépítésre. Ezen felül megvalósult a tornaterem előterének és a tornaterem öltözőinek padló és falburkolat cseréje. A korábbi leromlott állapotú vakolat ki lett javítva, tisztasági festéssel a folyosókon és az öltözőkben. Az öltözőkbe új műanyag nyílászárók kerültek minimum 5 légkamrás, horganyzott acél merevítésű, hőszigetelt, víztiszta üvegezéssel.

A projekt a tornaterem nyílászáróinak cseréjével részben energetikai korszerűsítést valósított meg, mivel az alacsony széndioxid-kibocsátású működésre való áttérés következtében 25%-al hatékonyabb energiahasználat és racionálisabb energiagazdálkodás valósult meg. A projektben elvégzett fejlesztések ezen felül az épület energiamegtartó-képességére (nyílászáró csere) is kiterjedtek.

A projekt megvalósítása klímakockázattal nem járt, viszont hozzájárult az országos üvegházhatású gázkibocsátás csökkentéséhez. További pozitívum, hogy a fénycsövek állandó cseréjének mellőzése évekre költségmentessé válik.

Menü

Navigáció