Megújult a gyulai Implom iskola tetőszerkezete

Publikálva: 2021. december 27.

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Implom József Általános Iskola felújított tetőszerkezetét hétfőn délelőtt. A mintegy 126 millió forintos beruházással teljessé vált a patinás, közel százéves épület rekonstrukciója.

Az esemény a diákok ünnepi műsorával kezdődött, majd köszöntőt mondott Teleki-Szávai Krisztina. A Gyulai Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta, a tetőszerkezet felújításával zárult a közel egy évszázada épült iskola rekonstrukciója. Emlékeztetett arra, hogy 2011 decemberében adták át a felújított és bővített intézményt, majd három évvel ezelőtt a mindennapos testnevelést segítő tornaszobával és sporteszközökkel gyarapodott az iskola.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az elmúlt évtized nagy ívű fejlesztései a közel százéves iskola tetőszerkezetének felújításával váltak teljessé – tette hozzá Teleki-Szávai Krisztina. – A kormány pénzügyi támogatásának köszönhetően immáron egy csodaszép, új tető fedi az iskolát.

A Gyulai Tankerületi Központ igazgatója kiemelte azt a közös munkát, összefogást és összhangot, amelyet az önkormányzattal és dr. Kovács József országgyűlési képviselővel végeznek a 21. századi oktatási környezet megteremtése érdekében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Folytatva a gondolatot Kónya István, Gyula alpolgármestere szintén az összefogás és az együttgondolkodás fontosságáról szólt. Mint mondta, amióta az állami szerepvállalás a városban is megjelent, az említett két fogalom kéz a kézben jár.

– A tankerület és az önkormányzat minden egyes kérdés megoldása érdekében vállt vállnak vetve dolgozik – tette hozzá Kónya István. A hétfőn átadott fejlesztéssel kapcsolatban kifejtette, sokat gondolkodtak azon, hogy miként lehet megújítani a patinás épület tetőszerkezetét, a türelem pedig elhozta a megfelelő alkalmat. Az alpolgármester nyomatékosította, az összefogás és az együtt gondolkodás nemcsak a múltban és a jelenben, de a jövőben is jellemzi majd a munkájukat, hiszen a gyermekek fejlődése a legfontosabb.

– Aki nyitott szemmel jár Gyulán, az látja, hogy nincs olyan állami általános és középiskola, amelyen ennek az összefogásnak és együtt gondolkodásnak a jelei ne mutatkoznának – hangsúlyozta. Ennek kapcsán górcső alá vette az elmúlt öt év fontosabb fejlesztéseit. 2016-ban új műfüves pálya épült a Lila iskolában. 2017-ben felújították az Erkel Ferenc Gimnázium kollégiumát, 2018-ban megvalósult a Dürer Albert Általános Iskola rekonstrukciója, és komoly fejlesztések készültek el a Bay Zoltán iskolában. Három éve a tankerület és az önkormányzat együttműködésének eredményeként az Implom József Általános Iskolában tornaszoba épült, és az intézmény udvara is bővült. Tíz évvel azután pedig, hogy az Implom iskolában egy hatalmas beruházás történt, megújult az intézmény tetőszerkezete is. A jövőről szólva kifejtette, fontos feladatuknak tekintik, hogy 2024-ig megvalósulhasson az 5. számú általános iskola, a Lila iskola energetikai korszerűsítése.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

 Városképi szempontból is fontos beruházás

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, mintegy 126 millió forintból újították fel a közel 100 éves Gyulai Implom József Általános Iskola tetőszerkezetét. A kormányzati támogatással megvalósuló beruházás keretében a rossz állapotban lévő sajtolt cserépfedés cseréje történt meg szintén sajtolt cserépre 2331 négyzetméteren. Dr. Kovács József elismerően szólt a kivitelező és a műszaki ellenőr munkájáról, amelynek köszönhetően a fejlesztés alatt is zavartalanul és biztonsággal folyhatott a tanítás az iskolában. Külön kitért arra, hogy a munkálatok szeptember 28-án kezdődtek, és gyorsan, december 1-re már be is fejeződtek.

Szintai Éva, dr. Kovács József, Teleki-Szávai Krisztina és Kónya István és Mittag Mónika adták át a beruházást /Fotó: Lehoczky Péter/

Az országgyűlési képviselő köszöntőjében szintén kiemelte azt az összefogást, amely a gyulai oktatási intézmények felújítása körül kialakult. Kitért arra, hogy az iskola 1930-ban épült, és városképi szempontból is kiemelt jelentőségű intézmény. Felidézte az iskola névadója, Implom József munkásságát, illetve érdekességként elmondta, hogy az intézményt 1930-ban Klebersberg Kunó kultuszminiszter adta át.

Forrás: beol.hu - https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2021/12/megujult-a-gyulai-implom-iskola-tetoszerkezete

Menü

Navigáció