Megérkeztek az első barnakőszén szállítmányok!

Publikálva: 2022. december 19.

Megérkeztek az első barnakőszén szállítmányok!

Barnakőszén program keretein belül december első heteiben tankerületünk 4 iskolájába érkezett megközelítőleg 66 tonna borsodi barnakőszén, míg a 2023-as év első félévében további 20 tonna szén várható. Ezen események alkalmából Riz Gábor kormánybiztos úr, Nagy Csaba országgyűlési képviselő úrral, Bognár László tankerületi igazgató úrral, Domján Gábor tü. alezredes úrral, Horváth István polgármester úrral közösen tartottak tájékoztatót Vajszlón 2022. december 15-én. 

A hazai barnaszénnel biztosított, hogy az iskola tanulói és pedagógusai meleg tantermekben és tornatermekben végezhetik oktató-nevelő munkájukat.

Magyarország Barnakőszén programjában november közepétől kezdték meg a borsodi barnakőszén kiszállítását szociális és köznevelési intézmények részére, ezidáig közel 450 tonna mennyiségben, amelyet a Belügyminisztérium és a Katasztrófavédelem felügyel.

A Barnakőszén program segíti a Magyar Kormány egyik fontos célját az ellátás biztonságot, valamint a szociális- és köznevelési intézmények költségmegtakarításához, rezsicsökkentéséhez is hozzájárul a Magyarországon található és kitermelhető szénvagyonunk hasznosításával.

A linken a sajtómegjelenés: 

https://www.bama.hu/helyi-kozelet/2022/12/miskolcrol-erkezett-a-barna-szen-a-vajszloi-iskolaba

Menü

Navigáció