Magyar Falu Program pályázat megvalósítása az Egri Tankerületi Központban

Publikálva: 2021. október 7.

Magyar Falu Program pályázat megvalósítása az Egri Tankerületi Központban

     


Magyar Falu Program pályázat megvalósítása az Egri Tankerületi Központban

Az Egri Tankerületi Központ 2020 őszén öt sikeres pályázatot adott be a Magyar Falu Program keretében  az „Iskolaépületek felújítása” valamint az „Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése” című alprogramra. Az elnyert összesen 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást öt intézmény felújítására, átépítésére, korszerűsítésére fordítottuk. A munkálatok a nyári szünetben befejeződtek.

A fenntartó célja, hogy a pályázat megvalósításával a tanulók még magasabb színvonalú általános iskolai környezetben kezdhessék, vagy folytassák tanulmányaikat.

A Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskolában a tornaterem tető-szerkezetét felújítottuk, amelyre a fenntartó 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A Szihalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 50 millió forintból felújítottuk a tetőt, és a padlás födém hőszigetelését is megvalósítottuk.

A Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskolában 50 millió forintból korszerűsítettük az épületek fűtésrendszerét és kicseréltük az egyik intézmény bejárati ajtaját.

A Mezőtárkányi Általános Iskolában felújítottuk az épületgépészeti rendszert. A tankerület az új kondenzációs gázkazánra, a régi, elavult konvektorok cseréjére összesen 25 millió forintot költött.

Az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskolában megújítottuk a villamos-hálózatot és a villámvédelmi hálózatot, amire 15 millió forint támogatást nyertünk el. Ezt az összeget az Egri Tankerületi Központ saját forrásból kiegészítette 8 millió forinttal. Erdőtelek Község Önkormányzata további 3 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. A három forrásból megvalósuló beruházás eredményeként korszerűsíthettük az intézmény teljes villamoshálózatát.

Menü

Navigáció