Lezárult az EFOP-3.2.3-17-2017-00019 azonosítószámú "Digitális környezet fejlesztése a Balatonfüredi Tankerületi Központ intézményeiben" elnevezésű projekt

Publikálva: 2021. március 1.

A projekt célja a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudásának fejlesztése, a tanítási folyamatba való beépülése és a digitális környezeti fejlesztések hozzáférhetővé, akadálymentessé tétele.

Sajtóközlemény

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉS A BALATONFÜREDI TANKERÜLETI KÖZPONTBAN

2021/02/15

A Balatonfüredi Tankerületi Központ a Széchenyi 2020 program keretében 72,95 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A három éves projekt három balatonfüredi intézményben a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolában, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolában és a Balatonfüredi Fekete István Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben valósult meg.

 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.2.3-17 kódszámú „Digitális környezet a köznevelésben” című pályázati felhívásra a Balatonfüredi Tankerületi Központ 72 954 673 forintot nyert el.

A projekt célja elsősorban a diákok informatikai tudásának, valamint a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai tudásának fejlesztése volt. A projekt 42 fő pedagógus bevonásával valósult meg, akik képzéseken vettek részt, munkájukat mentor segítette. Tudásuk bővítéséhez implementációt segítő események (nyílt nap, szakmai nap, workshop) és szemléletformáló kampányok megrendezésére került sor.

A projektben 5 tanterem került felszerelésre, összesen 148 db tablet, 5 db tablet töltő és tárolókocsi, 40 felhasználót kiszolgáló tantermi menedzsment szoftver, 7 db laptop és hozzátartozó szoftver, 3 db interaktív kijelző és szoftver, 7 db interaktív tábla, 7 db projektor és fali állítható konzol, 5 db router került beszerzésre.

A Tankocka digitális pedagógiai-módszertani csomaggal és a digitális eszközökkel a 3. és 4. évfolyam tanulói matematikai kompetenciája, valamint az 5. és 6. évfolyam tanulói természettudományos tárgyak megismerése került fejlesztésre.

A fejlesztés segítséget nyújtott a digitális leszakadás megállításában, valamint a digitális oktatás színvonalának minőségi javításában.

A projekt időtartama: 2018.03.01-2021.02.28.

A projektről bővebb információt ITT olvashatnak.

További információ kérhető:

Steierlein István a projekt szakmai vezetője

elérhetősége: +36-30-216-9755, qsBQJPwE4UDyzcmFkbm90aWlnQGdtYWlsLmNvbQ==

Menü

Navigáció