Bővülő SNI-ellátással indul a 2022/23. tanév a Közép-Pesti Tankerületi Központ intézményhálózatában

Publikálva: 2022. augusztus 30.

A sajátos nevelési igényű tanulók számára jelentősen több férőhelyet biztosít a Közép-Pesti Tankerületi Központ intézményhálózata.

A megnövekedett tanulói, szülői igényeknek eleget téve a korábbiakban a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat által használt Fráter György utcai ingatlanban a Benedek Elek Általános Iskola, Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény feladatellátási helyeként működő óvodát alakítottunk ki. Itt közel harminc autizmus-spektrumzavarral küzdő kisgyermek nevelése valósulhat meg.

A Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium szakmai alapdokumentumába bekerült a mozgásfogyatékkal élő tanulók nevelése-oktatása is, így már minden akadály elhárult az elől, hogy a részlegesen akadálymentesített intézmény fogadja a különleges bánásmódot igénylő tanulókat.

Az egykori rákosfalvai Napsugár Óvoda átalakításával az Álmos Vezér Gimnázium, Pedagógiai Szakgimnázium és Általános Iskola közösségének elhelyezése vált színvonalasabbá.

Általános iskoláinkban 57 első osztályban több mint 1500 első osztályos kisdiák kezdi meg tanulmányait, a 10 gimnáziumunkban és a szakgimnáziumainkban pedig 28 tanulócsoportban közel 900 tanuló lett középiskolás.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ és intézményei felkészülten kezdik meg a 2022/2023. tanévet.

Iskoláink tanévnyitó ünnepségeinek időpontja a csatolmányban olvasható.

Menü

Navigáció