Kitüntetéseket adtak át október 23-a alkalmából Balassagyarmaton

Publikálva: 2021. október 27.

„Balassagyarmat Kiváló Pedagógusa” díjban részesült a Balassagyarmati Tankerületi Központ két pedagógusa

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulójára, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napjára emlékeztek Balassagyarmaton 2021. október 23-án. A megemlékezés után Balassagyarmat Város Önkormányzata az ünnep alkalmából a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban díszközgyűlést tartott, ahol átadták a város által alapított szakmai díjakat.

„Balassagyarmat Kiváló Pedagógusa” díj adományozható annak a pedagógusnak, aki a város nevelő-oktató munkájában tartósan – legalább 5 éve – színvonalas feladatellátást, kiemelkedő teljesítményű nevelő-oktató munkát végzett vagy végez. Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a díjban részesült a Balassagyarmati Tankerületi Központ  két pedagógusa is.

Palotásné Pityi Enikő a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola intézményvezető-helyettese, tanára szaktanárként, osztályfőnökként és vezetőként is kiemelkedő, példaértékű tevékenységet folytat. Szakvizsgázott pedagógusként az értékelés-mérés területén nagy tudással bír, szaktanácsadóként Nógrád megye többi iskolájának is rendelkezésére áll. Pedagógus pályafutását 28 éve kezdte,  7 éve intézményvezető-helyettesi feladatokat lát el. A pályázatok koordinálásában is részt vesz, szakmai vezetőként lelkiismeretes, pontos munkát végez. A táborok, kirándulások és egyéb programok szervezésében is aktív.  Szaktudásával, személyiségével tiszteletet vált ki diákokból, szülőkből, kollégákból egyaránt.

Csábi István a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, előadóművész, pedagógus, akinek az intézményben folytatott tevékenysége folyamatosan tükrözi szakmai hozzáértését, felkészültségét. Nem csupán vezeti, hanem menedzseli is az általa vezetett intézményt, sőt Nógrád megye zenei, irodalmi életében is meghatározó szerepet játszik. A diákság és a pedagógus kollégák felé elkötelezett. Igyekszik mindent megtenni intézményéért, a pályázatokba is aktívan bekapcsolódik. Kollégáival, pedagógus- és vezetőtársaival jó a kapcsolata, demokratikus szellem jellemzi mindennapi munkáját. Előadóművészeti és pedagógiai munkája elismeréseként már számos díjban részesült.

A díjazottaknak szívből gratulálunk, kívánunk nekik jó egészséget és a munkájukba vetett hit megtartását!

Menü

Navigáció