Két első helyezést hoztak el a győri diákok Balatonfüredről – Romantikus Reformkor

Publikálva: 2018. október 13.

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium nyolcadik osztályos tanulóinak háromfős csapata 2018. szeptember 21-én Balatonfüreden járt, a Romantikus Reformkor rendezvénysorozat fiatalokról szóló napján, melyet Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezett.

A Romantikus Reformkor programja interaktív várostörténeti vetélkedővel indult. Balatonfüred minden testvérvárosa (Baja, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Komárom, Szolnok, Vác) küldött csapatot a versenyre. Győr városát a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium diákjai képviselték nagy sikerrel. Osztályfőnökük, Gallai Petronella segítségével készültek fel a vetélkedőre és nyerték meg azt.

A csapatok bebarangolták a reformkori városrészt, felfedezték Füred múltját, jelenét, megismerhették a város nevezetességeit. Minden csapatot egy helyi tanuló kísért végig a verseny állomásain. A verseny egy interaktív feladatlap kitöltéséből állt. A diákok felkeresték a helyi nevezetességeket, jártak a Jókai Mór Emlékházban, a Vaszary Galériában, a Kerektemplomban, a Kossuth Lajos-forrásnál, az Anna Grand Hotelben és a Tagore sétányon. Fényképeket is készítettek a mólónál, a Bujtor Istvánt ábrázoló szobornál is.

A feladatok megoldása igazi csapatmunka volt, tudásuk legjavát nyújtva mindhárman kivették részüket a munkából. Szükség volt a tudásuk mellett talpraesettségükre, leleményességükre, tájékozódási képességükre a sikeres teljesítményhez.

A zsűri egy másik kategóriában is kereste a győztest. Minden csapat egy saját videóval is versenyben volt a fődíjért. A győri táncosok kisfilmje – a szigorú zsűri értékelése szerint – dinamikusan, jól vágva, kellemes zenei aláfestéssel, formabontó módon mutatta be az iskola táncos és képzőművészeti tagozatának sokszínűségét úgy, hogy a háttérben fel-feltűntek Győr legszebb utcái, terei és épületei.

Az eredményhirdetés nagy meglepetést és örömet hozott, hiszen mindkét versenyszámban a győriek hozták el az első helyezést!

Ezúton is gratulálunk a szép eredményhez, megköszönve a felkészítő pedagógus munkáját és a lehetőséget a megmérettetésre.

Menü

Navigáció