Gyomaendrődi, mezőberényi, köröstarcsai, körösladányi és bucsai iskolák szépülnek meg

Publikálva: 2017. október 5.

Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című felhívás keretében 750 millió forintból újulhat meg 13 köznevelési intézmény a Gyulai Tankerületi Központ illetékességi területén. Közöttük a két gyomaendrődi általános iskola, a mezőberényi, a körösladányi a köröstarcsai és a bucsai általános iskola. A hat iskolára elnyert uniós támogatás összesen mintegy 356 millió forint – jelentette be Teleki-Szávai Krisztina, a tankerület vezetője a szeptember 29-i sajtótájékoztatón, amelyen részt vett a térség országgyűlési képviselője, Dankó Béla, valamint az érintett iskolák igazgatói.

Képünkön Teleki-Szávai Krisztina és Dankó Béla. Fotó: Gyulai Tankerületi Központ – Oláh Szabolcs

- Ebből az összegből olyan infrastrukturális fejlesztés valósul meg, amely segítheti hosszú távon az iskolákban a modern oktatási környezet megteremtését és megtartását. A fejlesztések által mintegy 2200 tanuló nevelése-oktatása válhat eredményesebbé, több mint 270 pedagógus dolgozhat a jövőben még kedvezőbb feltételek között – mondta beszédében a tankerület igazgatója.

A Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola épületében beépül a tetőtér, a földszinten kialakíthatóvá válik egy közösségi tér. Megtörténik a folyosókon, a közlekedő terekben, tantermekben a padlóburkolat, valamint a főépület teljes tetőhéjazatának cseréje. Az udvari burkolatok rendezése révén sportudvart alakítanak ki. Az épületekben mind a fűtési rendszer, mind az elektromos hálózat megújul.

A gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és Kollégiumban a fejlesztés révén belső felújítások történnek, ezen belül megvalósul a folyosók, tantermek burkolatainak és a tornaterem PVC padlóburkolatának cseréje. Felújításra kerülnek a tornatermi öltözők, a vizesblokkok is.

A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium esetében felépül a sportudvar, kialakításra kerülnek új tantermek, továbbá kialakítanak nyelvi labort és természettudományi tantermet. Az iskolán belül megvalósul az elektromos rendszer hibáinak javítása, kicserélik a padlófelületeket a folyosókon és a tornateremben, megújulnak a vizesblokkok.

A körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is kialakítanak egy nyelvi labort, és sor kerül a kastélyépület folyosóin lévő ablakok és párkányok javítására és cseréjére. Hőszigetelés kerül az iskola hátsó épületszárnyának tantermeibe, megújul a fűtésrendszer. A fejlesztésben szerepel PVC padlóburkolat-csere.

A Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is egy nyelvi labor és szaktanterem kiépítése történik. Megújul a sportudvar, míg a tantermekben padlóburkolat-cseréje valósul meg. A központi fűtés kiépítésével fűthetővé válnak az iskola folyosói, közlekedői és közösségi terei.

A Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában egy új tanterem és egy nyelvi labor épül. Parketta, illetve PVC padlóburkolat-csere történik, és megújul az elektromos hálózat.

A Gyulai Tankerületi Központ nyertes pályázatai 100%-os támogatásúak, a projekt munkálatai tervezetten 2018 októberéig fejeződnek be.

A sajtótájékoztatón részt vettek az érintett iskolák igazgatói is. Fotó: Gyulai Tankerületi Központ – Oláh Szabolcs

Menü

Navigáció