Elnöki látogatás a Mezőkövesdi Tankerületi Központban

Publikálva: 2018. február 20.

Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke február 13-án, kedden Mezőkövesdre látogatott.

Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke február 13-án, kedden Mezőkövesdre látogatott, hogy személyesen is találkozzon a tankerület dolgozóival és az intézmények vezetőivel

Dr. Solti Péter a tankerületi látogatása alkalmával találkozott Bozsikné Vig Mariannával, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatójával, akivel a jelenlegi és a jövőbeni tervekről konzultáltak, majd elbeszélgetett a dolgozókkal.

Ezek után meglátogatta a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, ahol egy rendkívüli értekezletet tartottak, amelyre meghívták a tankerület intézményvezetőit. Dr. Solti Péter hangsúlyozta, hogy ezekkel a találkozókkal az az elsődleges célja, hogy közvetlen visszajelzést kapjon arról, hogy amit másfél évvel ezelőtt az átalakítással kapcsolatban megálmodtak, az ténylegesen hogyan valósul meg. Az intézményvezetőkhöz közelebb kerültek-e a döntések, érzékelik-e a változásokat. –„ Nagy átalakításon mentünk keresztül. Már a 2016/17-es tanév végén kaptam az első olyan visszajelzéseket, amelyek arra irányultak, hogy valóban látják az intézmények vezetői, hogy sokkal gyorsabban születnek meg a tankerületi központok oldaláról a döntések, az intézmények és a fenntartók között jó az együttműködés. Fontos kiemelni azt is, hogy a tankerületi központoknak nagyobb a rálátásuk az intézményeikre, ezért nem Budapesten születnek meg a döntések, hanem helyben, az érintett intézmények és a helyi közösség igényei alapján. Olyan környezetet szeretnénk biztosítani a gyerekeknek, amely megfelel a 21. század elvárásainak. Azért dolgozunk, hogy ezt minden intézményünkben minél előbb el tudjuk érni” – tette hozzá az elnök.

Az értekezletet követően kötetlen beszélgetés zajlott az intézményvezetőkkel az aktuális feladatokról, a jövőbeni tervekről az átalakítás tapasztalatairól.

                                                                                                                                              F: Bacsó Bea

Menü

Navigáció