Elismerték a köröstarcsai általános iskolát

Publikálva: 2021. július 5.

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter elismerő oklevélben részesítette a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskolát a közelmúltban.

A kitüntetést Teleki-Szávai Krisztina, a fenntartó Gyulai Tankerületi Központ igazgatója adta át Balázsné Dankó Hédi intézményvezetőnek a napokban.

Az iskolában 180 gyermek tanult a 2020/2021. tanévben. A diákokat tizennyolc pedagógus neveli-oktatja, akik felelősséget vállalnak értük, gondoskodnak róluk a mindennapokban, és számukra a tanórán kívül is elsők a gyermekek, a mosolygós gyermekek. Legfontosabb feladatuknak tartják a szilárd alapkészségek kialakítását.A kiemelkedő szakmai tevékenységet elismerő oklevelet Balázsné Dankó Hédi vette át Teleki-Szávai Krisztinától (Fotó: Kiss Zoltán)


A gyermekek oktatása-nevelése során törekednek a teljes körű személyiségfejlesztésre. Sokféle tevékenység biztosítja tanulóik tehetségének kibontakozását és a lemaradók felzárkózását. A közösségek fejlesztése és együttműködésük támogatása meghatározó tényezője az intézményi kultúrának. Hagyományaik és jó gyakorlataik megőrzése mellett a társadalmi változásokat követve – megújítva módszertani kultúrájukat – törekednek iskolájuk fejlesztésére.

 

Ehhez a munkához minden személyi és tárgyi feltétel adott. A tantestület egységét mutatja, hogy a Komplex Alapprogram módszertani továbbképzésein közösen vettek részt.

 

Forrás: www.beol.hu

Menü

Navigáció