Beszámoló "A köznevelés támogató szerepének erősítése a Szolnoki Tankerületi Központban” elnevezésű projekt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményének fejlesztése záró rendezvényéről

Publikálva: 2023. július 3.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye felújított régi, és frissen elkészült új szárnyának ünnepélyes átadó ünnepségére 2023. június 26-án 15:00 órától került sor.

Az eseményen Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő Asszony, Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere, Szutorisz-Szügyi Csongor Tankerületi Igazgató úr mellett részt vett a JNSZMPSZ főigazgató-helyettese Zsoldos Erzsébet, valamint a projekt megvalósításán dolgozó Tankerületi munkatársak, illetve a társintézmények vezetői, munkatársai, és a tagintézmény munkatársai.

Az EFOP 4.1.6-16-2017-00018 azonosító számú pályázat célja infrastruktúrafejlesztés és a feladatellátási hely bővítése, korszerűsítése volt, melynek keretében az eredeti épület alapját alábetonozták, a falakat és a tetőt leszigetelték, és új vakolattal látták el. A külső nyílászárókat kicserélték; a fűtésrendszer, a vízvezeték hálózat és a vizes blokkok teljesen megújultak, a konyha és a váró helyén vizsgáló helyiséget alakítottak ki, illetve az egész épületet kifestették.

A pályázat jóvoltából az épülethez új akadálymentes szárnyat csatoltak, így 2023 áprilisától egy nagyobb és korszerű épületben fogadhatják a munkatársak a hozzájuk érkező klienseket és családjaikat. A bővítményben portásfülke, babakocsi tároló, tágas váróhelyiség, 5 vizes blokk, 5 vizsgáló és egy szertárral rendelkező tornaszoba került kialakításra.

A tetőn 16 db napelem tábla termeli az áramot. 3 db új légkondicionáló készüléket is beszereltek, így jelenleg öt klíma áll rendelkezésre. Modern tűzjelző rendszer segíti a biztonságot. Emellett az udvaron kialakításra került egy játszótér, amely megkönnyíti a várakozás idejét a kliensek számára. A pályázatnak köszönhetően az új szárnyat korszerű bútorokkal látták el, valamint lehetőség nyílt a rossz állapotú bútorok cseréjére is, valamint probléma specifikus eszközök beszerzésére.

 A tagintézmény immár 765,36 m2 bruttó alapterületen fogadhatja a családokat. A beruházás összesen 316 Millió Ft-ból valósulhatott meg, melyből 39 Millió Ft-ot a Szolnoki Tankerületi Központ saját költségvetéséből fedezett.


Menü

Navigáció