Az egészségtudatosságért szerveztek élménynapot Gyulán – galériával

Publikálva: 2023. június 12.

Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! címmel rendeztek élménynapot szerdán a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában. Az esemény legfontosabb célja az volt, hogy a legfogékonyabb nemzedék tagjainak körében népszerűsítsék az egészségtudatos gondolkodást.

Élménynapot tartottak a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában.

Fotó: Für Henrik

 

A Gyulai Tankerületi Központ és a Gál Ferenc Egyetem tavaly júniusban kötött együttműködési megállapodást, aminek egyik kiemelt feladata az egészségfejlesztés és egészségnevelés. A szakmai egyeztetéseket követően a közös gondolkodás az első nagyobb mérföldkőhöz érkezett, az egészségtudatos magatartás fejlesztését középpontba állító „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című program életre hívásával. A jógyakorlatok bemutatása mellett a szervezők hétállomásos kalandpályát is létrehoztak a gyerekek részére, ahol tizennégy csapat tette próbára magát. 


Köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere nagyon fontos nevezte, hogy egészségünk meglétét értékeljük, és annak érdekében tegyünk, cselekedjünk a lehető legtöbbet. Hangsúlyozta, széles körű összefogás eredményeként, kitartóan folytatott szemléletformálásra van szükség. Mint mondta, ezért is tartja nagyon értékesnek a szerdai, az egészség megőrzését, az egészségtudatos életmód népszerűsítését szolgáló programot.


Az egészségtudatosságért szerveztek élménynapot Gyulán

Fotók: Für Henrik

 

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.” – idézte Schopenhauer német filozófus gondolatait Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója. Mint kiemelte, a Gál Ferenc Egyetemmel létrejött megállapodásukban kiemelt feladatként jelölték meg az egészség-fejlesztést és egészségnevelést, a helyi értékek megőrzését és erősítését, és a „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című program célkitűzése a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi, lelki, értelmi egészségének támogatása.

 

Dr. Vincze Gábor, a GFE Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékánja a közösségek, a szociális kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet. Prof. Dr. Szökő Éva „21 Nő az Egészségügyért” Alapítvány elnöke, a program fővédnöke kifejtette, kiemelt jelentőséggel bír, hogy az egészségtudatos magatartást minél szélesebb körben, a legfogékonyabb nemzedék körében is népszerűsítsék. Hajnal Gabriella elnök, Klebelsberg Központ, az esemény fővédnöke levélben köszöntötte a résztvevőket.

 

forrás: BEOL.hu

fotók: Für Henrik

 

Menü

Navigáció