A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola informatika munkaközössége az Európa 2000 V. Digitális Konferenciáján

Publikálva: 2023. november 7.

2023. október 13-án a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola informatika munkaközössége ellátogatott az Európa 2000 magángimnázium V. Digitális Konferenciájára

Az Európa 2000 Gimnázium, Magyarország egyik leginnovatívabb digitális gimnáziuma. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Microsoft Showcase iskola címet már harmadszor is kiérdemelték. Hálásak vagyunk, hogy ezen a nem mindennapi szakterületen kiemelkedő innovatív tudásukat ismét megosztották az érdeklődőkkel.

Ebben az évben a köznevelés és a mesterséges intelligencia találkozása volt a téma. A konferencián az előadók arra keresték a választ, hogy a mesterséges intelligencia segítségével milyen forradalmi változásokra van lehetőség az iskolai menedzsmentben és az oktatásban. Neves szakértők osztották meg velünk, hogy a mesterséges intelligencia milyen új dimenziókat nyithat meg a köznevelés területén.

Workshopjainkon bemutatták, hogyan tehetjük még hatékonyabbá a Microsoft Teams, Onenote és más Office alkalmazások használatát a pedagógiai folyamatokban.

Megismerkedtünk Magyarország első LÜ komplex eszközével, ami a testnevelési órákat és más szakórákat is forradalmasíthat és digitalizálhat. Ez nem csak egy konferencia volt, hanem egy olyan alkalmat kínáló közösségi esemény, ahol a mesterséges intelligencia és az oktatás határterületein mozgó szakemberek és érdeklődők találkozhattak, tapasztalatokat cserélhettek, hogy közösen építsék az oktatás jövőjét.

Menü

Navigáció