A "Keszegsuli" Örökös Boldog Iskola címet kapott

Publikálva: 2017. november 2.

Sikeres program a Rétsági Általános Iskola Madách Imre Tagintézményében

A Rétsági Általános Iskola Madách Imre Tagintézménye Keszegen 2016 szeptemberében csatlakozott az országos Boldogságóra programhoz. Pályázatukkal az elmúlt tanévben elnyerték a „Boldog Iskola” címet. Szorgos munkájuk, és a 2017 júniusában beadott, sikeres pályázatuk révén pedig már az „Örökös Boldog Iskola” cím birtokosai.

A Boldogságóra Programot a Jobb Veled a Világ Alapítvány indította el 2014-ben Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner vezetésével. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. A Boldogságórák célja, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak a problémák, kihívások kezelésére, valamint a testi-lelki egészség megtartására.

A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. A szakmai csapat tudományos szaktanácsadója Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium vezetője és a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke.

A Boldogságóra Programhoz már 4000 pedagógus csatlakozott, több mint 80.000 gyerek bevonásával. Hazánkon kívül további 6 ország (Szlovákia, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Ausztria) iskolái is részt vesznek magyar szakemberek által megalkotott személyiségfejlesztő programban. 

2017. október 5-én, Budapesten tartalmas szakmai napon 300 intézmény kapott kitüntető „Boldog Iskola”, „Boldog Óvoda” oklevelet, és 50 intézmény „Örökös Boldog Iskola” címet.

A keszegi kisiskolások az alaptantárgyak mellett más fontos dolgot is tanulnak: a boldogságra való képességet. Erősödik belső énjük, erősödik közösségük. Matematikaóra, magyaróra, énekóra, testnevelésóra, és… havonta legalább egy boldogságóra! Nagy kedvvel, örömmel vesznek részt a tartalmas, derűs, játékos órákon, és büszkék az Örökös Boldog Iskola címre.

Menü

Navigáció