Rendhagyó munkanap az irodában.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan kezdeményezés Magyarországon, melynek kapcsán fogyatékkal élő emberek és munkáltatók kötetlen találkozására nyílik lehetőség egy nyílt nap keretében.  A fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű résztvevők egy napot tölthetnek el az álommunkahelyükön, ahol betekintést nyerhetnek a vágyott munkakör rejtelmeibe, napjukat pedig szakmailag felkészült segítők, mentorok koordinálják.

A 2017. május 30. és június 2. között megvalósult országos Neked munka, Nekem álom! programra Nógrád megyében is szép számmal jelentkeztek az érdeklődők. 

Kis Vivien a Balassagyarmati Tankerületi Központhoz jelentkezett az „álomnapra”, hogy kipróbálhassa magát olyan munkahelyen és munkakörben, melyről mindig is álmodott. Vivien 2017. május 31-én egy munkatársunk segítségével betekintést nyerhetett az itt folyó munkába.  A nap folyamán megismerhette a tankerületet és az itt dolgozó kollégákat, valamint ki is próbálhatta magát munkavégzés közben. 

„Nagyon tetszett az összes munkafolyamat. Iktattam, táblázatokat kezeltem, és számlákat is rendeztem.” – mondta Kis Vivien, aki irodai adatrögzítőként tevékenykedett a tankerületi központban. 

Emellett a Balassagyarmati Tankerületi Központban, mint fogadó munkahelyen dolgozók is sokat tanultak a programban résztvevőtől. 

Vivien – többi jelentkező társával együtt - így vált részesévé annak a csodának, melyet mi csak munkának hívunk, neki viszont egy napra az álma megvalósulását jelentette.