A Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményben 2023. április 5-én került sor a rendezvényre számos tehetséggondozó pedagógus, matematikát oktató pedagógus, diák részvételével.

A Szolnoki Tankerületi Központ, a Szegő Gábor Általános Iskola, valamint Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanáccsal közösen megrendezett,a matematikai kompetenciafejlesztés speciális területéről szervezett szakmai napra jelentős számú pedagógus érkezett. Amíg délelőtt a szakemberek tanácskoztak, közben a diákok érdekes előadásokat hallgathattak meg matematika témában.

Többek között dr. Németh József címzetes egyetemi tanár is érdekfeszítő előadást tartott  " A végtelen a matematikában" címmel, mely során a végtelen is "kiszámításra" került. 

Kalmárné Szász Julianna igazgató asszony elmondta: "Egyike vagyunk azon intézményeknek, melyek a tehetségazonosítással és gondozással foglalkoznak. Ez a nap arról szólt, hogy megmutassuk a matematikai kompetenciafejlesztés eszközeit. Sokan nem is gondolnák, hogy akár testnevelésórákon is fejleszthetjük ezeket a kompetenciákat!"