Lezárult a jelentkezés a Napközi Erzsébet-táborokba, ahol június 29. és augusztus 28. között napközis táborban vehetnek részt a diákok.

Mintegy 80 napközis tábort szerveznek nyáron a Balassagyarmati Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben, amelyeken csaknem 1200 gyermek vesz részt. A Napközi Erzsébet-táborok hétfőtől péntekig, 8 és 17 óra között tartanak, és bármely településen megszervezhetők. A pedagógusok változatos programokkal és kirándulásokkal várják a gyermekeket, akik napi négyszeri étkezést is kapnak.
A Napközi Erzsébet-táborok mindegyikében szerveznek  tematikus programokat is: ilyenek a sport, az egészségtudatos életmód, a környezettudatosság, a természeti értékeink és környezetszépítés, a művészeti nevelés, a kulturális örökségeink, a hagyományőrzés, a kézművesség, az önismeret, a közösségépítés, a kompetenciafejlesztés.
A koronavírus-járvány miatt ebben az évben „ottalvós” táborokat nem szerveznek az intézmények, viszont a napközis táborokra minden eddiginél több gyermek jelentkezett. Ugyanakkor szigorúbb higiéniai szabályokat vezettek be, amelyekről egy oktató videó is készül és a fenntartó tankerület is ellenőrizni fogja a járványügyi rendelkezések betartását a táborokban, amelyek megvalósulásához a komplex táboroztatási programot koordináló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kormányzati támogatással biztosítja a forrást.


A lebonyolításban részt vevő tanárok munkáját idén hetente 25 ezer forint értékű hidegétkezési utalvánnyal köszönik meg.