Egy hetes eseménysorozattal készültek a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium pedagógusai és diákjai, hogy megemlékezzenek a kollégium 15 éves múltjáról.

Minden nap nevet kapott: volt „Legyél velünk nap”, „Közénk tartozol nap”, „Érted is vagyunk nap”, „Érezd jól magad nap”, „Bölcsesség napja”. Az események között szerepelt: 15 év képekben című kiállítás, sportvetélkedő szárazon és vízen, kollégium-történeti játékos vetélkedő, Klebi- kupa a megye kollégistáinak részvételével, Mester és tanítványa hagyományos rendezvény, továbbá Művészeti est régi és mai diákok közreműködésével. A pénteki nap a Bölcsesség napja nevet kapta, a megye kollégiumi vezetői és pedagógusai mutatták be jó gyakorlataikat és vendégük volt Vass Vilmos tanár úr. A hétvégét az Arany János Tehetséggondozó Program keretében szervezett országos versenyek zárták, 15 intézmény vett részt a versenyhétvégén. A Leány röplabdatornán a Klebelsberg Kollégium csapata lett az első helyezett. A Határtalan irodalom versenyen a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium vitte el a pálmát, a Mester és tanítványa rendezvényen 6 arany minősítést adott ki a zsűri.

Az évforduló alkalmából jelent meg a kollégium Colligatum elnevezésű két kötete, az egyik az AJTP helyi jó gyakorlatokat mutatja be, a másik pedig a 7 szokás életre való program intézményi adaptációs tapasztalatairól számol be. A kiadványok a kollégium honlapján megtekinthetők.