A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezett neve

Kiskőrösi Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

EFOP-4.1.3-17-2017-00195

Projekt címe

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A szerződött támogatás összege (Ft)

145.724.172,- Ft

A projekt tartalmának bemutatása

A beadott pályázat pozitív elbírálásban részesült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a támogatási szerződések megküldésre és aláírásra kerültek. A jelen projektben foglalt fejlesztés alapvetően egy infrastrukturális fejlesztés, amely magában foglalja egy meglévő intézménykorszerűsítést, az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzését, illetve egyéb járulékos beruházási elemeket. A projektben meghatározott célok elérése érdekében az alábbiak szerint kerülnek megvalósításra a felhívásban szereplő szakmai tevékenységek; a projekt keretében kialakításra kerül egy kültéri fitneszpark. A könyvtár kialakítása a mostani kazánházban lesz.

A mostani könyvtár helyén elbontásra kerül az üvegtégla fal, helyére 2 db mobilfal kerül, az így kiscsoportos foglalkozásra alkalmas szakaszolható tereket alakítanak ki. Az érintett helyiségek padlóburkolata felújítása szükséges, Illetve belső festése ugyancsak Az emeleti folyosó északi végén a közlekedőből lerekesztendően, egy új műanyag portál szerkezetű üvegfallal egy új helyiség (kiscsoportos foglalkoztató) kerül kialakításra belső ajtó elhelyezésével. A meglévő tanulói beépített szekrények felújításra kerülnek, zárható kivitelű szekrényajtók elhelyezésével.

Homlokzatszigetelés: a már kicserélt nyílászárók megtartása mellett főépület és a kazánházi rész teljes homlokzati felülete 16 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel lesz burkolva. A járulékos munkák, azaz attikafedés cseréje, homlokzatra szerelt szerelvények, bádogos szerkezetek (lefolyó), ablakkönyöklők, állványozás, védő szerkezetek építése, stb. elvégzésével. A homlokzat felületképzése nemes vakolat.

Nyílászárócsere: A közlekedő folyosón a meglévő acél portálok teljes egészben cserélve lesznek műanyag fokozottan hőszigetelt portálokra, a bejáratok pedig alumínium szerkezetű, a meglévővel azonosan üvegezett ajtókra. A nyílászárók mérete nem változik.

A kazánház helyére könyvtár kerül, és ebből eredően a kazánházi acél nyílászárók és idomüveg felület is műanyag fokozottan hőszigetelt nyílászárókra lesznek cserélve.

Fűtéskorszerűsítés: a meglévő elavult öntöttvas radiátorok és kazán cseréje történik, kondenzációs kazánokra. Az új kazán a kazánház előtti előtér falára az osztó - gyűjtő közvetlen közelébe kerül elhelyezésre, bútorszerkezettel eltakarva. Az irattár helyén mely átköltözik a stúdió helyére a szociális helyiség egybenyitása után egy dolgozói étkezőhely kerül kialakításra. A felszámolt stúdió helyiség a lépcső alatti térből lesz leválasztva szerelt jellegű üvegfalak beépítésével

A projekt megkezdésének dátuma

2017. október 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2018. augusztus 31.