VEKOP-7.3.3-17-2017-00013

Publikálva: 2018. december 15.

Digitális környezet kialakítása a Váci Tankerületi Központ intézményeiben

Projekt címe: Digitális környezet kialakítása a Váci Tankerületi Központ intézményeiben

Projekt azonosítószáma: VEKOP-7.3.3-17-2017-00013

Elnyert támogatás:          108 665 666 Ft

Megvalósítási időszak:    2018. szeptember 1. - 2021. augusztus 31.

A projekt célja a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudásának fejlesztése, a tanítási folyamatba való beépülése és a digitális környezeti fejlesztések hozzáférhetővé, akadálymentessé tétele.

A pilot programban a Dunabogdányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium, Galgagyörki Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Teleki-Wattay Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola vesz részt.

A választott digitális pedagógiai-módszertani csomagokkal és a digitális eszközökkel a tanulók

·         matematikai kompetenciájának fejlesztése (alsó tagozaton: 1-4. évfolyam tanulói és felső tagozaton: 5-8. évfolyam tanulói; gimnázium: 9-11. évfolyam tanulói);

·         természettudományos megismerése (5-8. évfolyam tanulói; 9-11. évfolyam tanulói);

·         szövegértés fejlesztése (1-4. évfolyam tanulói; 5-8. évfolyam tanulói);

·         kreativitás fejlesztése (5-8. évfolyam tanulói; 9. évfolyam tanulói) kerül előtérbe.

A módszertani kultúra IKT eszközökkel való támogatása során a pedagógusok és a tanulók esetében is fejlődik a digitális írástudás, kompetencia.

A választott digitális pedagógiai módszertani csomagok pedagógus képzésekkel, mentori tevékenységgel, implementációt segítő eseményekkel és szemléletformáló kampányokkal kerülnek támogatásra, illetve beválásuk rendszeresen felülvizsgálatra kerül.

A 39 szakmai megvalósító pedagógus a választott módszertani csomagnak megfelelő képzéseken vesz részt, több pedagógus pedig IKT eszközhasználat elősegítéséhez kapcsolódó szemléletformáló képzésen vesz részt.

A projekt keretében IKT eszközökkel Dunabogdányban 1, Szentendrén 1, Galgagyörkön 1, Pomázon 2 tanterem kerül felszerelésre.

Menü

Navigáció