Sajtóközlemény- Megújulnak a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ iskolái a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Publikálva: 2021. június 15.

Első alkalommal pályázhattak tavaly a tankerületi központok a Magyar Falu Program keretében. A Program célja az ötezer fő, és ez alatti lélekszámú települések népességmegtartó-erejének növelése, a helyi életkörülmények javításán keresztül.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ a Magyar Falu Program segítségével újítja fel a Szigetbecse-Makád Thúry József Általános Iskolát, a Szigetszentmártoni Általános Iskolát és a Szigetújfalui Móra Ferenc Általános Iskolát.

A Szigetbecse-Makád Thúry József Általános Iskola épületének felújítására csaknem 49 millió forintot, míg a tornaszoba fejlesztésére több mint 23 millió forintot nyertünk el. Az iskolába hozzávetőleg 110 tanuló jár, akik közül többen a szomszédos Lórévről járnak ide.

A Szigetszentmártoni Általános Iskola a támogatott iskolák közül a legnagyobb létszámmal, 190 fővel várja a következő tanévet. Az iskolaépület közel 50 millió forintból, a tornaterem több mint 44 millió forintból újul meg. A belső felújítást követően korszerűbb intézmény és modernebb tornaterem várja a tanulókat.

A Szigetújfalui Móra Ferenc Általános Iskolában a tornatermet újítjuk fel közel 35 millió forintból. Az iskola 150 fős tanulói létszámmal működik, és Ráckevéről is fogad tanulókat. A tornaterem fejlesztése során eszközöket és felszereléseket is beszerzünk, amelyek segítik a mindennapos testnevelés keretében a tanórák színvonalas megtartását.

A Programban a felújított épületek a jelenlegi állapotukhoz képest gazdaságosabban működhetnek, színvonalasabb lesz az oktatói-nevelői munka, a gyerekek megfelelő környezetben tölthetik mindennapjaikat. Valamennyi támogatott pályázat esetében már megkezdődtek az előkészítési, illetve kivitelezési munkálatok, amelyek várhatóan a nyári szünetben be is fejeződnek.

Menü

Navigáció